Suasana hening ning kampung Tenteng, Brotojoyo, Semarang Utara mendadak berubah, pas tukang becak, sebut ae Lek Pardi, bengak-bengok rodo banter neng tengah dalan.

Tukang becak militan warga Jagalan kui syok pas weruh Ndas Sepur lewat neng njero kampung. Ndas Sepur werno putih gone PT KAI kui melaju alon lewat tengah-tengah kampung. Pardi sing keweden banjur nyetir becak e belok tajem nganan ngindari sepur kui mau.

Nanging, Pardi rodo heran ndelok refleke warga sekitar sing terkesan biasa wae. Penasaran, Pardi banjur takon warga sing isih nongkrong neng ngarep omah.

“Kui kok sepur lewat kene to? medeni tok ,” Takon Pardi. Warga kui mau banjur njawab karo nada sing rodo ngece.”Biasa wae, raksah kaget, iki lagi sepur, biasane Ufo yo mendarat neng kene,” jawab e mbek rodo mringis.

Ora puas , Pardi banjur golek narasumber liyo. Ternyata, setelah mencari informasi teko berbagai sumber, Pardi nembe ngerti nek sepur kui mau memang wes bener lewat jalure. Jalur kui memang khusus kanggo muter sirah sepur, lan wes ono sejak jaman kolonial.. (Duto Pangestu) 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here